Започва прием на заявления по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Започва прием на заявления по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014- 2020 – прием 2016 г. Приемът е с целия остатъчен бюджет, който е в размер на  237 млн. евро и ще продължи до 7-и декември.

Сектор „Животновъдство“ отново има предимство при ранкинга. Според анализа в първия прием почти половината от одобрените проекти са от животновъдния сектор, каза земеделския министър Десислава Танева.

Припомняме Ви, че по време на този прием са допустими  инвестициите за напояване. Наскоро МЗХ публикува информация за площите, в които към 1 януари 2007 г. е действала система за напояване. Картографирането им е във връзка с дефиницията в наредбата по подмярка 4.1., според която „нетно увеличение на напояваната площ е инвестиция, свързана с изграждане на системи за напояване извън напоявани площи към 1 януари 2007г“.

irrigation_bg-web
Карта на напояваните площи в страната към 1 януари 2007
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements