Запазват се стабилни цените на яйцата в магазините, при продажбите на едро се отбелязва лек ръст

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Цените на яйцата в големите търговски вериги и другите търговски вериги се запазват стабилни в началото на ноември. Това показват данните на Министерство на земеделието за средните цени на яйцата в периода 2-9 ноември.

Цените на едро отбелязват ръст от 3,1% на седмична база средно за страната. Увеличение се отчита в градовете Благоевград с 2,8%, Сливен с 2,9%, Плевен 3,1%, София 5,6%. Най-значимо е увеличението във Враца с 11,8% за седмица.

В 15 областни града в страната се отчита увеличение на седмична база в цените на яйца размер М с между 1 и 4 ст. в големите търговски вериги

Най-голямо увеличение е отчетено в градовете София, Разград и Перник с по 4 ст. нагоре за брой яйце. Намаление в цената се отчита във Видин, Враца и Монтана с по 2 ст.

При яйцата размер L средните цени за брой яйце се запазват същите от предходния период. Отчетено е локално увеличение в София и Перник с по 7 ст. и Добрич с 3 ст. Цената е намаляла в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил и Търговище с 2 ст.

Цените на яйцата размер М и L в другите търговски обекти се запазват на същите нива, както изминалия период.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements