Забраняват достъпа на граждани в МЗХГ, работните групи ще се провеждат онлайн

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Заседанията на тематичните работни групи в аграрното ведомство ще се провеждат електронно, освен това се забранява достъпът на граждани в сградата на Министерството на земеделието, храните и горите, научи Агрозона. Промяната се налага във връзка с решение на Министерски съвет вследствие на мерките за ограничаване разпространението на вируса COVID-19.

По рано днес от МЗХГ съобщиха, че се отменя предвидената за утре кръгла маса за стратегията „От фермата до трапезата – устойчиво производство на храни“. Браншовите организации могат да изпращат становища и предложения по Стратегията до 12.03.2020 г. включително на имейл адрес [email protected].

Всички събития в Европейския парламент се отменят, а още през миналата седмица са били забранени мероприятията с участието на външни хора.

Междувременно стана ясно, че Земеделското министерство кани представители на бранша за участие в Тематичната работна група (ТРГ) за разработване на стратегическия план на страната за развитие на земеделието и селските райони за периода 2021-2027 г. В процедурата за избор могат да участват юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) в частна полза, чиито представители да бъдат канени за участие в заседанията на ТРГ за разработване на Стратегическия план. Заявление за участие може да се подаде в срок от 10 календарни дни от датата на публикуване на обявата.

 

 

ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА