За девети път Община Варна участва в най-големия международен туристически панаир в Европа

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

За девети път Община Варна и регионът участват в най-големия международен туристически панаир в Германия и Европа. Изложението се провежда тази седмица (11-19 януари) и се очаква да привлече над 230 000 посетители. Панаирът съвпада и с актуалните намаления, които туроператорите предлагат до края на месеца. Българското Черноморие е широко представено в каталозите на всички големи и средни туроператори, предаде “varnautre”.

Освен за почивка, интерес има и към круизните пътувания, които имат престой в града. Регатата “Тол Шипс”, на която морската столица ще бъде домакин в периода 30 април – 3 май, предизвиква голям интерес сред участниците в туристическата борса.

На втория ден от изложението, туристически анализ предложи проф. д-р Мартин Ломан – анализатор към университета в Кил, в който анализ участие взеха и представителите на община Варна. Изводите в доклада са били, че прогнозите са оптимистични и се очаква ръст в продажбите за предстоящия сезон.

През ноември Варна представи кандидатурата си за Европейска столица на културата 2019 г. на международния панаир в Лайпциг. Същия месец туристическият офис на общината участва в професионалното “Road Show”, проведено в 10 града на Германия. В Дрезден пък Варна представи своя туристически продукт на презентацията на Der Touristik. С това изложението става поредния ангажимент, който общината изпълнява за развитието на туризма в региона.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА