Фест на ябълката ще се състои в Добрич

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Ябълката_Фест ще се проведе в края на тази седмица в Добрич. Основната част от инициативите ще са на Мястото “Ябълката” зад храм “Св. Климент Охридски”, което бе преобразено с помощта на граждански проект. Планиран е и велопоход. Участниците във велопохода ще бъдат в екипи и ще са включени в различни предизвикателства, които всеки от екипите ще трябва да премине, за да стигне до “Кошницата с ябълки” на финала. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Добрич по програма за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност. Организаторите са сложили мото на феста: Посрещаме есента с “Кошница от ябълки”!

Събитията започват в петък (12 октомври). Денят е посветен на здравословно хранене и екология. Откриването на феста е в 11.15 часа, след което ще заработят до 15.00 ч. творчески работилнички за деца и възрастни на открито. Между 13.00 и 15.00 часа ще има и забавни игри за цялото семейство. В първия ден посетителите ще имат възможност да опитат сладки здравословни изкушения на работилница за дегустации.

Мотото на 13 октомври, събота, е “Спорт и здраве”. Началото е в 10.00 часа, когато ще стартира велопоход по маршрут “Ябълката”. Той ще премине от Мястото “Ябълката” през местата от второто издание на проект “The Spot” на БГ Бъди Активен – жк „Дружба”, жк „Балик”, ЖК „Иглики”. В похода като дестинация ще бъде включен и Зоопарка.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА