Всички птици в село Звиница, област Кърджали, ще бъдат умъртвени заради констатиран случай на Нюкясълска болест

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Всички птици в село Звиница, област Кърджали, ще бъдат умъртвени заради констатиран случай на Нюкясълска болест. Това съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.

Утре, 24 януари, в 14:00 часа, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов и народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева ще посетят селото във връзка с констатирания случай на Нюкясълска болест по птиците. Болестта засяга домашните, както и дивите птици, но не е опасна за човека. С цел ограничаване и ликвидиране на болестта Българска агенция по безопасност на храните незабавно предприе мерки съгласно европейското законодателство. Тъй като болестта причинява значителни икономически загуби в птицевъдството, всички птици в селото ще бъдат умъртвени, а стопаните ще бъдат компенсирани за нанесените щети. В 3-километровата зона около огнището ще бъде предприета ваксинация, с цел предотваряване на разпространението на болестта.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА