Внасяме два пъти повече вишни спрямо 2015 г.

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Над два пъти за година нарасна вносът на вишни в страната през 2016 г. Същевременно, вносът на череши, пъпеши, сливи и малини намалява в рамките на 7,9% (череши) – 89,4% (малини). Увеличение на годишна база се наблюдава при вноса на ябълки, дини, черупкови плодове, праскови, грозде, ягоди и кайсии – с между 6,5% при ябълките и 97,3% при кайсиите. Това показва статистиката на НСИ, предават от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

През 2016 г. износът на пресни плодове възлиза на 42,5 хил. тона, което е с 65,6% повече спрямо предходната година. Най-значително увеличение се наблюдава при ябълките, ягодите, крушите и малините – с между три (ябълки) и осем пъти (малини), а по-умерено – при гроздето, прасковите, дините и вишните – от 11,4% при гроздето до 48,2% при вишните. Същевременно, износът на кайсии, сливи, черупкови плодове, череши и пъпеши намалява в рамките на 4% (кайсии) – 89,6% (пъпеши).

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements