Вижте ставката за преходната помощ за овце и кози-майки

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Според индикативния график плащането трябва да е до 10 декември

Със заповед на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и на основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията и чл. 52, ал. 1, т. 2 от Наредба № 3 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план, за проверките, намаления на плащанията и реда за налагане на административни санкции стават ясни ставките за допустимите за подпомагане животни по животно по интервенцията за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството. Ставката по т.нар. помощ ПНДЖ 3 в размер на 41,07 лв. За Кампания 2023 г.

Според заповедта на министъра подпомагането трябва да се изплати на един транш, през 2023 г, тоест до празниците.

Според индикативния график на плащанията до средата на следващата година, публикуван от ДФ „Земеделие“ плащането по интервенцията трябва да бъде направено в периода от 20 ноември до 10 декември, при наличие на влязла сила нормативна уредба (Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 19 от 2015 г. за реда за контрол на изискванията на схемите за преходна национална помощ), се казва в съобщението от ДФЗ.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА