Потреблението на месо в световен мащаб продължава да нараства според ФАО, а според прогнозите от 2013 до 2022 г. ще се увеличи с 1,6%. Консумацията на пилешко ще се увеличава по-бързо спрямо тази на свинското и говеждото като се предвижда да достигне 9% за същия период, посочва worldpoultry.net като отбелязва, че е необходимо увеличаване на производството за задоволяване на по-голямото търсене.
В днешно време птицевъдната индустрия се е развила до такава степен, че всеки грам месо има стойност. В повечето от страните обаче с най-голяма стойност е месото от гърдите на бройлерите. Изследвания сочат, че добавянето на витамин D във фуража, увеличава грамажа на месото от гръдната част на птиците, съобщава специализирания сайт. Като цяло добавянето на витамин D3 се отразява в увеличение на тегло на животното.