Витамин D увеличава месото при бройлерите

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Потреблението на месо в световен мащаб продължава да нараства според ФАО, а според прогнозите от 2013 до 2022 г. ще се увеличи с 1,6%. Консумацията на пилешко ще се увеличава по-бързо спрямо тази на свинското и говеждото като се предвижда да достигне 9% за същия период, посочва worldpoultry.net като отбелязва, че е необходимо увеличаване на производството за задоволяване на по-голямото търсене.

В днешно време птицевъдната индустрия се е развила до такава степен, че всеки грам месо има стойност. В повечето от страните обаче с най-голяма стойност е месото от гърдите на бройлерите. Изследвания сочат, че добавянето на витамин D във фуража, увеличава грамажа на месото от гръдната част на птиците, съобщава специализирания сайт. Като цяло добавянето на витамин D3 се отразява в увеличение на тегло на животното.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА