Износът на бройлери от САЩ постави исторически рекорд

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Износът на бройлери от САЩ за първите три тримесечия на 2022 г. достигна исторически връх по обем и стойност, според нови търговски данни, публикувани от Министерството на земеделието на САЩ

Износът на бройлери от САЩ постави рекорди за всички времена през 2022 г

Износът на бройлери за първите три тримесечия на тази година е 2 815 978 метрични тона, което е ръст от 5,0 процента спрямо същия период на миналата година, докато стойността на износа достигна 3,96 милиарда долара, което е ръст от 20,6 процента. 

От общата доставка 57,4 процента, или 1 616 165 метрични тона, са изпратени до шестте водещи пазара, включително Китай, Мексико, Куба, Тайван, Филипините и Канада.

Китай, Тайван, Конго (Бразавил), Филипините, Грузия, Ангола, Туркменистан, Гамбия, Сингапур, Габон, Мавритания, Бенин и Канада също показват огромен ръст в износа на бройлери спрямо същия период на миналата година.

Китай оглавява всички останали експортни пазари на САЩ по отношение на износа на бройлери както по обем, така и по стойност.

 

ЕТИКЕТИ: , ,
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements