Витамин А предпазва от карцином на кожата

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Храните, богати на витамин А, могат да ни помогнат да се предпазим от рак на кожата и от слънчево изгаряне. Това показва ново изследване, публикувано от Американската лекарска асоциация.

Доброто подхранване отвътре с витамин А на кожата може да се сравни с прилагане на слънцезащитен крем, според учените, които в продължение на 25 години са изследвали навиците и здравословното състояние на 125 000 американци. Резултатите показват, че витамин А намалява с 15% риска от рак.

Особено богати на витамин А са морковите, пъпешите и сладките картофи, но ценният витамин се съдържа в още много други плодове и зеленчуци. Лекарите препоръчват още няколко лесни мерки, които всеки може да предприеме превантивно срещу жестоката болест. Сред тях са редовните физически упражнения и символичната употреба на алкохол и кофеин.

Важно е да се отбележи, че според изследването хранителните добавки под формата на хапчета или на прах нямат същия полезен ефект като натуралната храна.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама