Важни плащания предстоят през юни, вижте кои са те

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

До края на месеца е предвидено изплащането на част от схемите, актуални за Кампания 2022

През юни 2023 г. предстоят важни плащания за стопаните по Кампания 2022, както и част от схемите, по които са заявили участие фермерите през 2023 г.

От 1 до 10 юни предстои да бъдат оторизирани средствата за младите земеделски стопани, както и доплащането по СЕПП, сочи Индикативният график за плащанията на ДФ „Земеделие“. През втората десетдневка на юни подпомагане за Кампания 2022 г. ще получат и кандидатите по схемата за дребни земеделски стопани.

В периода до 10 юни трябва да бъде направено изплащането на субсидии по мярка 11„Биологично земеделие“. Срокът е доста дълъг, тъй като продължава комуникацията с Европейската комисия за индексация на ставките в съответствие със Стратегическия план, допълват от ДФЗ.

Още месец доказват активни ли са земеделските стопани

До същата дата – 10 юни, растениевъдите пък могат да очакват превеждане на средства по мярка 10 „Агроекология и климат“ по направление „Опазване на застрашени от изчезване местни сортове, важни за селското стопанство“, сочи още графикът.

До 9 юни пък е датата, в която стопаните трябва да получат средствата си, ако са кандидатствали по допълнителния прием на заявления по схемата за държавна помощ „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ през 2023.

В рамките на месеца и свиневъдите, заявили участие по първия транш за хуманно отношение към животните, могат да очакват превеждане на средствата.

Комисията по земеделие прие данъчните облекчения за земеделските производители

ЕТИКЕТИ: ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements