В САЩ очакват рекордна реколта от царевица

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Генетично модифицираната царевица представлява повече от 90% от площите с културата

Реколтата от царевица в САЩ може да бъде втората най-голяма регистрирана досега, след като дъждовете през юли позволиха на растенията да преминат през критична фаза на растеж, компенсирайки сухите условия в началото на сезона и горещите летни температури. За това пише Ройтерс, като се позовава на думите на анализатори и фермери.

Прогнозите са, че голямата реколта ще повиши вътрешните запаси, които ще се повишат, тъй като търсенето на царевица в САЩ намалява поради голямата реколта в Бразилия, която се очаква да измести САЩ като най-големия доставчик на царевица в света.

Европейските търговци се въздържат от сключване на договори за украинска царевица

Устойчивите на суша гени и други подобрения в генетично модифицираната царевица, както и технологията, са позволили на културата да издържи на тежка суша в голяма част от Средния запад, казаха фермери. Генетично модифицираната царевица представлява повече от 90% от реколтата в САЩ.

Анализаторите очакват вътрешното производство на царевица да достигне 15,32 милиарда бушела тази година. Това ще бъде втората най-голяма регистрирана реколта след реколтата от 2016 г. от 15,148 милиарда бушела. Тази година средният добив беше 175,5 бушела на акър, четвъртият най-висок в историята.

През предходните 30 години оценките за реколтата от царевица през юли бяха повишени само шест пъти.

ЕТИКЕТИ: ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements