В Айтос инвестират 1.5 млн. лв. в изграждането на предприятие за преработка на рибни продукти

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Предприятие за преработка на риба и рибни продукти ще бъде отворено от българо-шведска фирма в Айтос. Първата копка бе направена на 6 януари, като по план то трябва да бъде изградено до юни. Тогава трябва да бъдат наети на работа и първите служители в новия цех. Първоначално работниците ще са около 200 души, като до края на годината броят им ще се увеличи на 250, информира БТА, цитирани от inews.

Продукцията от цеха е насочена изцяло за износ за страни от ЕС. Суровината ще пристига от Северно море. Тук ще идва замразена и ще се маринова. Инвеститорите са избрали страната ни заради технологията за мариноване и предназначението на продукцията за бърза консумация, обясняват от компанията. Страната ни била предпочетена и заради възможността стоката да се транспортира бързо до държави от общността. Стойността на инвестицията е около 1,5 млн. евро изцяло частен капитал. Средствата са осигурени от българо-шведската фирма. Цехът ще е разположен на 5 декара. Половината от тях са застроената площ.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements