Увеличили са се язовирите в предаварийно състояние

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Броят на язовирите в предаварийно състояние се е увеличил от 78 на 106, съобщава заместник-министърът на околната среда Павел Гуджеров, цитиран от БНР.

По думите му към момента 61 са тези, които имат нужда от инвестиции, за да бъдат временно изведени от експлоатация. За всички останали са намерени някакви решения. В малка част от съоръженията са инвестирани средства и за тях са намерени проектни решения за извеждането им от предаварийно състояние и връщането им към добро техническо състояние. За по-голяма част от язовирите са намерени временни технически решения за извеждане от експлоатация – чрез прокопаване на стената с постоянно отворен изпускател или с поставяне на сифонно съоръжение. В момента те не представляват заплаха, посочва Гуджеров.

Пред депутатите от парламентарната комисия по околната среда и водите министър Ивелина Василева е съобщи, че по програма “Околна среда” са загубени 22 милиона евро, което е няколко пъти по-малко от очакваното. Почти при всички проекти има забавяне при изпълнението. През тази година трябва да се изплатят 720 милиона евро.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА