Увеличава се потреблението на риба и рибни продукти у нас

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Има тенденция за увеличаване консумацията на риба и рибни продукти, понеже се увеличават и производството, и преработката, казва Йордан Господинов, изпълнителен директор на Асоциация на производителите на рибни продукти, за “Фокус”. Той посочва, че статистически у нас през последните 2 години потреблението на риба и рибни продукти расте, а това е добре и за сектора, и за здравето на хората. По думите на Господинов през последната година увеличението в консумацията е с над 1,5 кг. на глава от населението според официалните данни.

Той констатира, че от асоциацията, чийто най-голям дял е в преработката, наблюдават, че се увеличават също износът за трети страни и продажбите в Европейския съюз. По думите на Господинов това е радващо, защото тези пари влизат в България, а не се изнасят.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА