Успелите общини по подмярка 7.2 няма да могат да подават проекти за същата дейност в новия прием

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

За предстоящия прием по общинската мярка 7,2 Министерството на земеделието е съгласувало предварително критериите за оценка на проектите и финансовите ограничения с Националното сдружение на общините, научи “Агрозона”. Критериите са съобразени с това и малките общини да имат възможност да получат финансиране, тъй като основно големите общини имат одобрени проекти в първия прием.

При отварянето на подмярката през декември ще бъдат включени и дейности, за които до момента не е имало възможност да се кандидатства. Става дума за дейности, включващи реконструкция, ремонт или изграждане на открита и/или закрита спортна инфраструктура; ремонт или реконструкция на общински сгради с цел подобряване на енергийната им ефективност, както и изграждане и/или обновяване на площи за широко обществено ползване (площади, градини, площади).

Съществени промени има в максималната стойност на допустимите проекти. Два пъти се намалява възможната стойност на проект за общински сгради, свързан с енергийна ефективност – от 1 млн. евро на 500 хил. евро. От 1 млн. евро на 600 000 евро се ограничава и стойността на проектите за улици и тротоари. Сериозно ограничение се въвежда и при спортната инфраструктура, където от 400 хил. евро стойността пада на 50 хил. евро като идеята е да не се инвестира в големи съоръжения като спортни зали и стадиони, а в спортни площадки. В проектите за изграждане на спортна инфраструктура се въвежда и демографски момент – повече точки ще получават общини, в което над 50% от населението е на възраст  до 34 г. Подмярката предвижда да има целеви бюджет за физкултурни салони в училищата, които нямат такива.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама