Унгария определи правителствен комисар, отговарящ за националния маркетинг на вино

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Бившият радио и ТВ водещ и настоящ винопроизводител ще контролира използването на марката Унгарско вино и ще насърчава нейното укрепване. Дано  някой ден и у нас има такава грижа към българското вино…

Виктор Орбан е назначил от 1 юли правителствен комисар, отговарящ за националния маркетинг на виното. Наред с други задължения, той трябва да разработи Националната стратегия за маркетинг на виното между 2023 г. и 2026 г., както и да подготви изпълнението муи.  Пал Рокусфалви е един от успешните радио и телевизионни водещи от 90-те години на миналия век, той основава собствена винарна в Etyek и от дълго време се занимава с маркетинг на вина.

Правителственият комисар ще трябва да контролира пазарните проучвания и анализи, да координира маркетинга на вино, извършван от национални източници, да управлява изпълнението на маркетингови програми за вино. Освен това ще контролира използването на марката Унгарско вино (Magyar Bor) и ще насърчава нейното укрепване, а също така ще допринася за подготовката и изпълнението на държавни решения, засягащи маркетинга на виното.

Пал Рокусфалви трябва да си сътрудничи с Унгарската агенция по туризъм, Министерството на земеделието, с министъра, отговарящ за външната търговия и Националната агенция за инвестиции, пише hvg.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА