Цените на пилешкото месо паднаха с до 1 лев в началото на ноември

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Цените на пилешкото месо отбелязаха намаление с до 1 лв. в различни градове в страната в началото на месец ноември. Това става ясно от данните на Министерство на земеделието за средните цени на пилешкото месо в страната в периода от 2 до 9 ноември.

В същото време в големите търговски вериги цените на замразеното пиле остават непроменени. Що се касае до охладеното пиле в ГТВ се отчита средно поевтиняване за страната с 0,25 ст. В почти всички областни градове цената за килограм охладено пилешко месо е паднала с между 20 ст. и 1 лев.

Цените на замразеното и охладено пиле в другите търговски обекти се запазват без промяна спрямо предходния период, с изключение на Перник и София, където се регистрира намаление в цената при охладените пилета с 0,22 ст./кг.

Цените на едро на охладените пилета се запазват на същите нива в по-голямата част от областните градове

Изключение правят Хасково, Стара Загора и Кърджали, където цените са намалели със съответно 0,16, 0,12 и 0,16 ст.

Цените на едро при замразените пилета обаче отбелязват средно увеличение за страната с 0,04 ст. за седмица, като най-значимо е увеличението в Пловдив – с 22 ст. и Плевен – 20 ст.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements