Три мерки стартират в края на януари

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

В края на януари 2018 г. ще стартира прием по подмярката за преработка на земеделска продукция 4.2, както и по мярка 6 за развитие на стопанства и предприятия и мярка 9 за групи и организации на производители. Това е станало ясно по време на среща между представители на Асоциацията на овощарите в България с изпълнителния директор на ДФЗ Живко Живков, съобщи за “Агрозона” Живка Грозева, член на Управителния съвет на организацията.Точна седмица от януари не е коментирана, но по думите на Грозева, най-вероятно приемът ще започне след 20-и.

Бюджетът по инвестиционната подмярка 4.1 от ПРСР е напълно изчерпан, се е изяснило още по време на разговора.

Относно мярка 10 – “Агроекология и климат”, е станало ясно, че в момента по нея се правят различни разчети от страна на земеделското министерство и ще се търсят варианти и тя да бъде отворена за нов прием. В сектор “Плодове” мярката се отнася до опазване на старите сортове, предотвратяване ерозия на почвата – затревяване на трайни насаждения.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама