Трескава подготовка кипи в Добрич за “Селското стопанство и всичко за него”

Златко Златков
Златко Златков
7 Минути

Трескава подготовка кипи в Добрич за откриването на юбилейното ХX-то Международно специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”, което ще се проведе от 28 август до 1 септември2012 г. в Спортен комплекс „Простор“. Това съобщи за Агрозона директорът на Добрички панаир АД Звезделина Иванова.

Настроението е добро, защото всичко върви по план. Очакванията са големи, като легловата база в града вече е заета на 100% и по традиция ще се наложи част от посетителите и гостите, които са закъснели с резервациите си, да се настанят в съседни градове, като Балчик, Генерал Тошево и т.н.

Официалното откриване е предвидено за 28.08.2012г. от 10:00 ч., а на същия ден от 20:00 на гала вечеря в ресторанта на хотел „България” ще бъдат връчени наградите на Добрички панаир АД за Български производител и Търговско представителство.

До момента участие са заявили 145 фирми, но г-жа Иванова съобщи, че и сега продължават да я търсят търговци, производители, дистрибутори и чужди представители, които желаят да се включат. Тя увери, че няма да върне никого, въпреки че срокът за записване е изтекъл в края на миналия месец. Интересът е голям, а очакванията са тазгодишното издание да бъде още по-силно и продуктивно. 20% от фирмите ще се представят за първи път, като директно участват такива от Австрия, Украйна, Сърбия и Турция. Чрез свои представителства ще се включат търговци от САЩ, Германия, Франция, Турция, Япония, Русия, Холандия и т.н. Със собствени информационни щандове ще участват Министерството на земеделието и храните и Представителството на Европейската комисия в България. Звезделина Иванова сподели, че добричките фирми запазват силните си позиции и ще се представят достойно за пореден път.

На изложението ще можете да откриете информация за различни браншови организации, научни институти, да се запознаете с най-новите тенденции в малогабаритната и едрогабаритна земеделска техника,  машините и съоръженията за животновъдството, хранително-вкусовата промишленост и фуражното производство, мелиоративни съоръжения, множество предложения за товарни и леки автомобили, резервни части и инвентар, масла, силози, парници и оранжерии, специализирана литература, софтуерни продукти, семена и посадъчен материал, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, опаковъчна техника и аксесоари, сушилни инсталации, торове, лабораторни пособия и консумативи, ветеринарномедицински препарати, дори и щампован бетон.

Тази година ще има силно участие от страна на банковия сектор, който изглежда е живо заинтересован от селскостопанския отрасъл. След дългите години, изпълнени с множество трудности и пречки пред земеделските производители при вземането на кредити, сега банките ще се включат дейно с различни оферти и предложения. На тазгодишното издание ще се представят ПроКредит Банк, УниКредит Булбанк, Ти Би Ай Банк ЕАД, ДСК ЕАД, МКБ Юнионбанк АД и т.н.

Голям интерес предизвиква фирма НИК Електроникс ООД, която ще представи първата в България самоходна пръскачка Berthoud Raptor със система за сканиране на състоянието на растенията по време на работа Trimble Green Seeker.

Новост за българския  пазар представляват и продуктите на фирма Раломекс АД – гр, Завет. На техния щанд ще можете да видите компактна дискова брана със самостоятелни работни органи на БПП, както и обръщателен плуг с автоматични предпазители ПРО.5.30-40П.

По традиция изложението ще бъде съпроводено от богата съпътстваща програма и множество демонстрации:

28 август /вторник/
10:00 ч. – Официално откриване на XX международно изложение Селското стопанство и всичко за него 2012
Място: СК Простор, Добрич

16:00-18:00 ч. – Опознай птиците на Добруджа
Образователни игри и занимания за деца на възраст от 7 до 13 г.
Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)
Място:  СК Простор

20:00 ч. – Връчване наградите на Добрички панаир АД и официална вечеря

29 август /сряда/
10:00-10:45 ч. – Стъпки за включване на нов оператор в система на контрол за биологично производство.
Лектор: Веселка Василева – Главен експерт
Биологично земеделие  МЗХ
Място:  Конферентна зала, СК Простор

11:00-11:45 ч.  – Финансова помощ за земеделските производители чрез мярка 141, мярка 214, мярка 121 осигурена от Националната служба за съвети в земеделието
Лектор: Експерти – офис Добрич

13:00-13:45 ч. – Еврофондовете в моя регион.
Областен информационен център – Добрич
Място: Конферентна зала, СК Простор

14:00 ч. –  Агроекологични плащания и поддържане на земи с висока природна стойност 
Лектор: Едита Дифова – специалист агро-екология
Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)
Място:  Конферентна зала, СК Простор

30 август /четвъртък/
10:00-13:30 ч. – Българо – Румънски бизнес форум B2B
Организиран съвместно с Tърговско-промишлена палата Добрич и Enterprise europe network и камарата за търговия, индустрия, навигация и земеделие гр. Констанца Румъния
Място: Конферентна зала, СК  Простор

31 август /петък/
11:00-13:00 ч. – Демонстрация на иновативни почвообработващи машини.
Раломекс АД гр. Завет
Място: Околовръстен път Варна – Рилци /срещу базата на фирма Агроном/

1 септември /събота/
16:00-18:00 ч. – Опознай птиците на Добруджа
Образователни игри и занимания за деца на възраст от 7 до 13 г.
Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)

Официални покани  са отправени до  Министърa на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, зам. министъра на земеделието и храните Светлана Боянова, народни представители, областнния управител на област Добрич Желязко Желязков, кмета на община гр. Добрич Детелина Николова, председателя на общинския съвет в гр. Добрич Ангел Табаков, кметове на общини и др.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама