Тенденциите на пазарите на селскостопански стоки ще представят експертите на САРА

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Тенденциите на пазарите на селскостопански стоки ще представят експертите на Центъра за икономически анализи в селското стопанство (САРА) към Института по пазарна икономика в София. Презентациите ще бъдат направени в рамките на петия научно-приложен обзорен форум на тема „Развитие на земеделието и тенденции на стоковите пазари“.

Събитието ще се проведе на 29-и октомври, а мястото е Бест Уестърн хотел Експо в София. Форумът се организира с подкрепата на фондация „Америка за България“ и Посолството на кралство Нидерландия в България.

Експертите ще очертаят краткосрочните и дългосрочните перспективи на българското земеделие, като се направи паралел със световните и европейски тенденции на развитие. Форматът ще съчетае изследователската работа с практическите наблюдения и експертиза на професионалисти от сектора. В дискусионните панели участие ще вземат представители на Министерство на земеделието и храните, организации на земеделски производители, браншови съюзи, български и чуждестранни експерти.

Амбициите на организаторите на форума са да допринесе за обединяване около възможните бъдещи тенденции в отраслите на българското земеделие, установяване на влиянието на външните пазари върху аграрния отрасъл и за формулиране на изводи и препоръки, които да подпомогнат земеделската общност.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама