Тебешир и гипс открили в млякото в Русия

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

За да понижат цената на млякото, руски производители добавят към него вода, а за да скрият това, добавят и нишесте, и дори шокиращи “съставки” като тебешир, вар, гипс. До този извод са стигнали специалисти от контролиращия орган Россельхознадзор, изучавайки най-популярните начини за фалшифициране на млечната продукция, пише agroinfo.com.

Сред най-честите случаи са добавяне на растителни мазнини. От мляко с прибавени растителни мазнини се правят предимно млечно-кисели продукти. Методът се прилага основно при козе мляко. Нерядко производителите използват и суровина с намалена масленост, вместо пълномаслена.

Измами има и при сметаната, където също се влагат растителни мазнини, соеви протеини, нишесте и други добавки. В маслото вместо млечна мазнина често се използва растителна, влагат се маргарин и хидрогенирани мазнини. В сиренето се влага много вода, соевият протеин и растителните мазнини се използват и при него.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА