Тъмен шоколад и зелен чай подобряват концентрацията и повишават енергията

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Според проучване тъмният шоколад и зеленият чай са най-добрата комбинация за енергийно подсилване, съобщава “Фокус” като се позовава на The Telegraph. По време на изследването експерти от Северноаризонския университет в САЩ са наблюдавали мисловните реакции на участници, които са консумирали шоколад с различно съдържание на какао. Тези, които хапвали шоколад с 60% какао – минималното количество, при което шоколадът се определя като “тъмен”, били с по-изострено внимание, но това повишило и кръвното им налягане. Изследователите стигнали до извода, че ако към тъмния шоколад се добави съдържащата се в зеления чай аминокиселина L-теанин, стойностите на кръвното налягане спадат.

Проучването е публикувано в списанието NeuroRegulation и се основава на резултати от 122-ма доброволци на възраст между 18 и 25 години. Комбинацията от тъмен шоколад и зелен чай не се предлага на пазара, но производители вече проявяват интерес.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА