Сирене и кашкавал от магарешко мляко ще бъдат представени за пръв път на изложението „Фудтех”, което ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. Продуктите ще са от ферма в сливенското село Селиминово, където животните се отглеждат пасищно, за да се гарантира високото качество на млякото и месото.
Събитието ще бъде фестивал на креативната кухня, обещават организаторите. На него ще бъдат показани различни продукти от различни региони, но основните изложители ще са българските производители. И все пак за любопитните да опитат чужди продукти – дистрибутори ще презентират марки от Гърция, Италия, Франция, Холандия, Белгия, Испания, Германия, Норвегия, Великобритания, Австралия, Аржентина, Нова Зеландия и други страни. Т
Нов акцент е телешкото клас „Премиум”, което ще зрее пред очите на клиентите в дизайнерска хладилна витрина на щанда, посочват организаторите. Предвидено е барбекю шоу.
Повече ще са тази година производителите на млечни продукти, направени в затворен цикъл производство. По-широко ще са застъпени консервите, билките и подправките, био- и екохраните, а разнообразието от месни, сладкарски, захарни и тестени изделия ще е голямо. За любителите на храните, купени директно от производител, ще бъде организиран фермерски пазар.
Изложбата “Фудтех” ще бъде разположена в Града на виното и деликатесите, където ще бъдат представени също вина и алкохолни напитки.
От Пловдивския панаир припомнят, че международната изложба „Фудтех“ отново се организира паралелно с „Вкусове от Италия“, престижните прояви „Агра“ и „БиоАгра“ – за селско стопанство, „Винария“ – за лозарство и винарство, „Апи България“ – за пчеларство, „Дибла – идеи и продукти за интериора, която е новата концепция на „Хорека Пловдив“ за оборудване за ресторанти, заведения и хотели.