Ще правят уред за производство на пилешки гърди

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Израелска биотехнологична старт-ъп компания е стартирала кампания за набиране на 2,5 млн. долара, със средствата ще разработва устройство за производство на пилешки гърди в домашни условия. Любопитното е, че компанията вече е събрала над 50 хил. долара от 1000 инвеститори, съобщава globalmeatnews.com.

Ронен Бар, мениджър на кампанията за набиране на средства, посочва, че целта е да могат да се произвеждат машини, с които всеки потребител ще може сам, в домашни условия, да си произведе пилешки гърди. Бар сравнява устройството с домашна хлебопекарна, но вместо хляб, потребителите ще имат като краен продукт сурово птиче месо. То ще се нуждае от електричество както всеки кухненски уред. При включване ще симулира среда, сходна с тази в тялото на животното като това ще позволи на клетките да формират мускулна тъкан, която евентуално да се превърне в месо.

Четете и за друга иновативна идея – Иновация: Кюфте от месо без клане на животно

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА