Израелска биотехнологична старт-ъп компания е стартирала кампания за набиране на 2,5 млн. долара, със средствата ще разработва устройство за производство на пилешки гърди в домашни условия. Любопитното е, че компанията вече е събрала над 50 хил. долара от 1000 инвеститори, съобщава globalmeatnews.com.
Ронен Бар, мениджър на кампанията за набиране на средства, посочва, че целта е да могат да се произвеждат машини, с които всеки потребител ще може сам, в домашни условия, да си произведе пилешки гърди. Бар сравнява устройството с домашна хлебопекарна, но вместо хляб, потребителите ще имат като краен продукт сурово птиче месо. То ще се нуждае от електричество както всеки кухненски уред. При включване ще симулира среда, сходна с тази в тялото на животното като това ще позволи на клетките да формират мускулна тъкан, която евентуално да се превърне в месо.
Четете и за друга иновативна идея – Иновация: Кюфте от месо без клане на животно