Шоколадови медиани с ядки и орехов тахан станаха хит на фермерския фестивал в София

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Неустоим аромат на печени ядки и разтопен шоколад привлече десетки граждани в пространството пред Министерство на земеделието по време на тазседмичния фермерски фестивал. Акцент в програмата на събитието бяха ядките и техните приложения в сладкарството.

Орехи и лешници, произведени от градината на фермерското семейство Газянови привлякоха посетителите, които имаха възможност да опитат тяхното приложение в приготвянето на здравословен тахан с мед.

Любителите на шоколада не успяха да устоят на специално изработените от шоколатиер Петко Мирчев медиани – кръгчета от млечен и тъмен шоколад, гарнирани с лешници и орехи.

Директно на щанда имаше и демонстрация от Блага Генева, която показа как по лесен и бърз начин в домашни условия можем да направим ефектни шоколадови бонбони с ядки.

По традиция всяка сряда Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута. Запазена марка са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.

Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements