Презентационният блок “Шоколад и вино” ще е акцентът на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите по време на изложението “Булпек” 2017, каза за “Агрозона” Мариана Кукушева, председател на съюза.
Шоколадът е съставка, с която ежедневно работят сладкарите от браншовата организация, акцентът върху шоколада и виното, произведено от български винарни и българско грозде, и взаимното допълване на двата продукта, ще насочи вниманието към възможностите за развитие на кулинарната култура. Ще бъде поставен и акцент върху това какво произвеждат и родните винарни и какво можем да направим ние, сладкарите, с това кафяво богатство, наречено шоколад”, посочи Мариана Кукушева.
Специален гост на презентационния блок ще е проф. Донка Байкова, с която Съюзът на хлебарите и сладкарите работи от години. На събитието ще присъства и проф. Веселка Дулева от Института по здравословно хранене.
Събитието под мотото “Шоколад и вино” е още една приказка за любовта, коментира Кукушева и добави, че хлебарите и винарите обичат приказките, тъй като в тях има много мъдрост и креативност и защото в тях винаги са заложени контурите на бъдещето.
В зоната на “Булпек” тази година има голямо разнообразие, ще присъстват много фирми, които освен изделия на хлебната и сладкарската промишленост, ще представят и консумативи за производството, както и машини за производство и пакетиране. В съюза членуват и фирми, които ще представят инструментариум, необходим за развитие на бранша. В зоната на Булпек ще бъдат представени и професионалните училища от София и Своге. Работейки заедно с тях, доказваме, че бъдещето зависи от това бизнесът и образованието да вървят ръка за ръка. Ученици от софийската гимназия ще участват и с кратки музикални етюди на изложението, за да създадат настроение на посетителите.