Семинар на тема “Нови аспекти в законодателството при употребата на ПРЗ” ще се проведе утре в Кюстендил

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Присъствен семинар на тема „Нови аспекти в законодателството при употребата на продукти за растителна защита (ПРЗ)”ще се проведе на  27 март 2024 г. (сряда) в гр. Кюстендил, ул. “Македония” № 2 (Дом на науката и техниката, зала на ет. 2). Събитието ще стартира в 10:30 ч. и ще продължи до  12:30 ч.

Организатор е Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис (ТОО) – Кюстендил и Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Кюстендил

По време на семинара участниците ще бъдат запознати с новостите в правилата и изискванията при употреба на продукти за растителна защита, нормативните изисквания при водене на дневник за проведени растителнозащитни мероприятия и торене; контролът, осъществяван от БАБХ по отношение употребата на продукти за растителна защита; изискванията за упражняване на самоконтрол.

Ще бъдат запознати с изискванията за изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г., в т. ч. подготовка и подаване на заявка за второ плащане по подмярка 6.3 “Стартова помощ за развитието на малки стопанства” и подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“, както и дейността на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства”.

Основните теми на информационния семинар са:

  • Изисквания към земеделските стопани при употребата на ПРЗ съгласно Наредба № 2 от 23 август 2023 г. за условията и реда за употреба на продукти за растителна защита
  • Нормативни изисквания при попълване на дневник за проведени растителнозащитни мероприятия и торене

За допълнителна информация: г-жа Ивона Новакова (координатор в ТОО – Пловдив) на тел.: 0887 856 767, 078/ 551 295 и електронна поща: [email protected].

 

Програма и покана за събитието може да видите тук.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА