Село Стрелец очаква Празника на захарната метла

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Второто издание на Регионалния празник на захарната метла ще се проведе в село Стрелец, Горна Оряховица. Празникът ще е утре, 17-и октомври,  от 10.00 ч. в центъра на селото, съобщава “Дарик”. Идеята е да се намерят, съхранят и популяризират фолклорните традиции и обичаи в региона на Горна Оряховица и да се възроди традицията за производството на маджун в селото. Организатори са Кметството в Стрелец, НЧ „Заря 1900” и Клуба на пенсионера „Нов век”.

Празникът има конкурсен характер в частта му при приготвяното на маджуна.  Всички жители на Стрелец могат да се включат като готовия продукт ще се оценява от жури, а най-добрите майстори на маджун ще получат дипломи. Паралелно на отделна сцена гостуващи състави ще представят музикална програма – български фолклор (автентичен и обработен), стари градски песни, популярни песни и други.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА