Мощна буря придружена с градушка удари Горна Оряховица, реколтата е унищожена

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Мощни бури се разразиха в някои части в страната. Частично бедствено положение беше обявено Горна Оряховица след силния дъжд и градушка, които се изсипаха в града снощи. Валежът е започнал около 17:30 ч. и е продължил 45 минути. Ледените късове са били с големина на орех. За кратко поройният дъжд е превърнал в реки улиците на града, а щетите тепърва ще се оценяват. Наводнени са дворове и приземни етажи. Няма пострадали хора.

„Днес ще разчистим града. Най-сериозните поражения са по уличната настилка. На места има отнесен асфалт. Има поражения най-вече в градините на хората. Получихме и няколко сигнала за наводнени къщи. Пораженията са локализирани.”, обясни в „Здравей, България”кметът на града Добромир Добрев.

 

Междувременно в Хасково и региона силният вятър, проливният дъжд и градушката бяха придружени от гръмотевична буря. Поривите на вятъра са достигнали до 72 км в час. За кратко бяха наводнени улици и булеварди, като хора сами започнаха да отпушват шахти.
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама