Сандански цели да съхрани фолклора на района

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Фестивалът „Пирин фолк Сандански“ e станал емблема на града и съхранява песните, фолклора и културата на Пиринска Македония, разказва Кирил Котев, кмет на Община Сандански, пред “Фокус”. Тази година фестивалът има 25-годишнина. По този случай ще се проведе и детско издание „Пирин фолк Сандански“.

Целта е общината да организира и спортни събития, спортно-възстановителни подготвителни лагери на спортни клубове, но и да съхрани характерния фолклор за района. Котев очертава и намерението за развитие на културно-поклонническия туризъм, но подчертава, че за това трябва да се работи много усилено и фокусирано, и по тази причина на този етап идеята остава на по-заден план.

Що се отнася до развитието на града като туристическа дестинация,  кметът набляга на потенциала на минералните извори, парка „Свети Врач“ и близостта на общината до две държавни граници. От думите му става ясно, че Свети Врач е старото име на Сандански, а значението му е лечител. Цел на общината е да увеличат средния престоя на туристите от 2 и половина на пет нощувки. традиционно остават за 2 нощувки и половина, а да прекарват до 5 нощувки.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама