Руските бизнесмени продължават да проявяват интерес към българските екологични плодове и зеленчуци

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Вносът от Русия е намалял с 23% за първата половина на годината

Руските бизнесмени продължават да проявяват интерес не само към българските екологични плодове и зеленчуци, но и към туризма. Това заявиха руски бизнесмени по време на провелия се в курорта “Албена” българско-руски бизнес форум, предава БНР. Руските бизнесмени твърдят, че нямат информация за българските курорти и руските туристи у нас също намаляват.

По време на форума председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата Желю Добрев оповести, че стокообменът между България и Русия за миналата година е 7,340 млрд. щ.д. Тази година по различни причини и вносът, и износът намаляват. За първите 6 месеца българският износ на стоки за Русия е намалял с 2,1%, а руският внос с 23%, като най-голяма част е от нефт. Руските туристи тази година ще бъдат от 5 до 10% по-малко, каза Добрев, но според президента на Централната руска асоциация на търговско-промишлените палати Юрий Агафонов в Русия нямат информация руските туристи в българските курорти да намаляват.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА