Русия вдига забраната за внос на турски домати

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Доставките на турски домати в Русия ще бъдат възстановени в началото на следващия месец, това споразумение е постигнато от междуправителствена комисия за търговия и икономическо сътрудничество. Преговарящият от руска страна Александър Новак посочва, че става въпрос за доставка на 50 хил. тона домати от Турция, този обем вече е договорен от държавите.

Министерството на земеделието на Руската федерация потвърждава, че вече е подготвен проект на правителствен декрет, с който ще бъде вдигната забраната за внос на турските домати. Очаква се първите доставки да са през ноември или декември.

Русия премахва и забраната за внос на патладжан и нар от Турция като решението е взето от Федералната служба за ветеринарен и фитосанитарен надзор след инспекции на турски предприятия. На изискванията за внос в Русия отговарят 24 производители на нар и 7 на патладжан. Доставките на тези два продукта се подновяват от днес

В отговор руските власти очакват Турция за отмени по-сложните правила за внос на руски земеделски продукти в страната както и страната да отвори пазара си за месо от Русия – говеждо, патешко, пилешко и пуешко.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements