Румен Порожанов: Очакват се много договори по подмярка 4.1.

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Очаква се да бъдат подписани много договори по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“. Това обяви изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ – Румен Порожанов. По думите му до дни ще бъдат подписани и първите договори  по програмата, която е с целия остатъчен бюджет. „Приключихме един много тежък прием по проектите, които отиват за българското производство и храни – 4.1 и 4.2. По 4.1 има 3 166 подадени проекта. От тях над 1900  бяха подадени в последните 3 дни. С параметрите, които са коригирани в самата програма, смятаме, че договорите ще бъдат много на брой. Има и 240 прехвърлени заявления от първия прием. Най- вероятно до края на януари той ще бъде финализиран, като тогава ще започне и разглеждането на втория. Очакват се около 250- 260 договора.

Приемът по 4.2, който беше много тежък, е почти приключен. Следващият прием по мярката няма да бъде в началото на годината, а в средата, за да може да се обработят заявленията по 4.1, обяви Порожанов. Програмата върви сравнително добре като изпълнение. До момента има договорени около 500 млн. лв.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА