2 милиона евро ще бъдат инвестирани за увеличаване на производствените мощности в кланицата „Перис“, едно от най-известните предприятия за преработка на свинско месо в Румъния. „Поради новите обстоятелства, с които се сблъскахме, бяхме принудени да вземем бързо решение как да покрием търсенето на пазара за прясно свинско месо. От 1 май удвояваме производствения капацитет на нашите продукти с добавена стойност -„ микани “и колбаси на Романина“, обяви Богдан Грама, изпълнителен директор на компанията. Заводът на Перис има годишен капацитет от 500 000 глави и е втората по големина кланица в страната. Компанията работи с 46 свинеферми и е сертифицирана по международния стандарт IFS.
Автоматизиране на производствените линии
От изявлението става ясно, че по-голямата част от средствата ще бъдат използвани за автоматизиране на производствените линии чрез система „без докосване“ и за добавяне на нови линии за опаковане и етикетиране. Също така инвестицията ще покрие разходите за термични скенерни системи, закупени за осигуряване на безопасността на служителите.
Компанията притежава 24 магазина в Букурещ и около града, но доставя своите продукти и чрез други търговски канали. “Готови сме да поддържаме постоянен поток от производство, дори ако настоящата ситуация продължи по-дълго от обявеното. Ние се придържаме към обещанието си да доставим бързо и без прекъсвания прясно свинско месо в нашите фирмени магазини и партньорските магазини за по-малко от 30 часа от клането на животните “, добавя Грама.