Румъния: Допълнителен данък за супермаркети с печалба над 3 млн. евро предвижда проектозакон

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Супермаркети, които имат нетни печалби над 3 млн. евро, да имат допълнителен данък, предвижда нов проектозакон в Румъния, съобщава romania-insider.com. Според предлужението на депутатите супермаркетите ще трябва да плащат освен стандартния 16% данък печалба, още 0,3% от приходите над 3 млн. лв и 1,2% от печалбите, надхвърлящи 50 млн. евро на година.  Аргументът на румънските народни представители е, че големите вериги плащат ниски данъци, докато малкият бизнес фалира.

Депутатът, чиято инициатива е предложението, е работил 7 г. като управител на магазин, съобщава местната медия като се позовава на Digi 24 news station.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама