Рибовъдно стопанство изграждат със средства по ОП „Рибарство”

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Изграждането на рибовъдно стопанство до река Тунджа ще бъде финансирано със средства по Оперативна програма „Рибарство”. Договорът по мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата” е с компанията „Профитера” ООД от гр. Елхово.

Инвестицията е за изграждане на рибовъдна ферма до р. Тунджа за отглеждане на шаранови видове риба (шаран, бял толстолоб и бял амур) за консумация. Стопанството ще бъде построено на мястото на съществуваща, но неработеща рибовъдна ферма. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 279 576 лв. или 60 % от одобрените инвестиционни разходи, за които е кандидатствал бенефициентът.

Общата годишна рибопродуктивност от стопанството ще бъде 23 100 кг. риба за консумация. Срокът за реализация на проекта е осем месеца. След изпълнението му компания „Профитера” ООД предвижда откриването на две нови работни места.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА