Рибари уловиха 55-килограмов сом край Видин

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

Вижте какъв е уловът на други водоеми в страната

Няколко по-впечатляващи сома се извадиха през последните дни в различ­ни участъци на реката от майстори на кльонка. При Ново село, Видинско, се отчетоха с ефектен 55-килограмов тро­фей, даже показаха клип с кадри от битката, съобщи НЛРС-СЛРБ.

Към 23 август истински фурор със сериен улов на едри костури са на­правили пловдивски рибари на язовир „Пясъчник”

Ловили са от лодка с дребни джигови примамки, а шоуто е продължило от ранно утро докъм обяд. По традиция раираните хищни­ци се активизират с първото есенно захлаждане, а такова представление още през август донякъде е изненадващо. По бреговете положението е без особена промяна – раз­пъват въдици за шаран на голяма дистанция, захранват и чакат с дни. Някои хващат, други само си чакат.

Костури радват рибари на яз. Доспат

Родопският красавец има с какво да зарадва своите почи­татели, но не с пъстърви, както се е случвало, а предимно с костури. Към 23 август и там се забелязва повсеместно активизиране. Ловят ги и на спининг, и на джиг, и на плувка с живо рибе или бели червеи. Попадне ли се на пасаж нищо чудно да се проведе ефектен сериен улов. От мирните риби на разпо­ложение са каракуди и бабушки, които реагират добре на подадена захранка. За пъстървите все още е рано – първо трябва времето да захладнее и водата да изстине.

И от красивата Средногорска перла – язовир “Душанци” идват преобладава­що добри новини. Риболовци има и около стената, и откъм уститето, макар подходът към двете места да е много раз­личен. Плувкаджиите се забавляват с платики и бабушки от всякаква големина. Често идват и недорасли шаранче­та на захраненото петно. В приустиевата част има и ша­ранджийски биваци, където залагат тежки въдици и чакат едри шарани. Няколко сома се извадиха през последните дни, в резултат на умелата работа на кльонкаджии, влиза­щи с лодки.

Обрастването с водорасли в бреговата зона на яз. “Цонево” създава все по-големи проблеми на риболовците. Особено труд­но е боравенето с фидерни или плувкаджийски въдици с по-фин монтаж. Затова мнозина предпочитат по-дълбо­ките участъци откъм стената, където може да се получи приятен риболов с бабушки, платики, каракуди. От хищ­ниците най-вероятно е да се натрупа улов с костури от средна големина.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама