Регламентират подхода „Водено от общностите местно развитие”

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Одобрен е механизмът за координиране на подхода „Водено от общностите местно развитие” – Министерски съвет е приел постановлението, което урежда  разработването, подбора на проекти и изпълнението на стратегии за ВОМР, подкрепени по повече от един фонд.

Подходът ВОМР ще получава средства от шест програми у нас за периода 2014-2020 г. и за са необходими ясни условия за координацията между управляващите органи на участващите във финансирането програми и местните инициативни групи и местните инициативни рибарски групи. Определен е обхватът на териториите, на които ще се прилага подходът, дефинирани са източниците на финансиране, размерът на финансирането с обществени средства. С постановлението се регламентират функциите на всеки управляващ орган, приемът, оценката и изпълнението на стратегиите. То пояснява реда за подбор на проекти към самите стратегии,  комуникацията и обменът на информация.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА