“Растителна защита” е най-желаната специалност в Аграрния университет

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

„Растителна защита” е най-предпочитаната специалност в Аграрния университет в Пловдив. През последните години се засилва и интересът към специалностите „Агрономство (полевъдство)” и „Агрономство (лозаро-градинарство)”, съобщи за “Агрозона” зам.-ректорът по учебна дейност в университета доц. Боряна Иванова. В челтата петица на най-желаните специалности обикновено попадат и специалностите от направленията Туризъм, Икономика и Екология, които в отделните години разменят местата си, но винаги са след най-желаните, коментира доц. Иванова. Расте интересът към Аграрното инженерство, Декоративното градинарство, както и Зооинженерството, макар че те остават по-назад от топ пет.

Заради демографските процеси у нас канидатстващите в учебното заведение намаляват през последните години. Това е тенденция, която се наблюдава при всички висши училища в България, отчита зам.-ректорът по учебната дейност. “Трябва да се отбележи обаче, че кандидастващите в Аграрен университет са категорични в решението си да се обучават в университета и са убедени в правилността на направения избор. Свидетелство за това е фактът, че през текущата година нямаме нито един случай на изтеглени документи, а в предходните три-четири години тези случаи бяха единични с ясна тенденция към намаляване.”, допълва доц. Иванова.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама