Птицевъдният сектор в Източна Украйна – сериозно засегнат от кризата в страната

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Украинските компании за производство на птиче месо, които се намират в зоната, където се водят антитерористични операции, са разграбени и унищожени по думите на Александър Бакуменко, глава на Борда на директорите на Украинския съюз на птицевъдите. Най-големите фирми за птиче месо в региона са засегнати от кризата и е трябвало да прекратят дейността си или поне значително да намалят производството си, съобщава www.globalmeatnews.com. Според Бакуменко това нанася тежък удар на цялата птицевъдна индустрия в страната, без да уточни конкретната сума, на която възлизат загубите. Въпреки това прогнозите на Съюза на птицевъдите са, че производството в страната ще се повиши заради ръста в най-големите земеделски холдинги на страната – МHP и “Агромарс”.

Оглавяващ фирма за птиче месо в самообявилата се Луганска област посочва, че към момента браншът има проблеми с недостиг на вода, електричество и храна за животните, но тези проблеми могат да бъдат решени с помощ от властите. Проблем е обаче и продажбата на продукцията, тъй като по-голямата част от хората не получават заплати и пенсии, невъзможна е и продажбата в териториите, които са под контрола на правителствените войски.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама