Птичи грип и в Елхово

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Открито е първично огнище на Инфлуенца “А” при мъртви бели чапли. Птиците са намерени в язовир Трънково, община Елхово. Набелязани са мерки за справяне с болестта.

На база заповедта на Българска агенция по безопасност на храните и проведеното заседание областният управител издаде заповед за свикване и провеждане на заседания на общинските епизоотични комисии в община Елхово и община „Тунджа“ и набелязване и предприемане на спешни конкретни мерки за предотвратяване разпространението на болестта.

Ще бъде определена 3-километрова зона около огнището, в която влизат селата Трънково и Дряново, община „Тунджа”. Ще бъде наблюдавана и 10-километрова зона около огнището на зараза, съобщиха от Агенцията по храните.

Няма опасност за хората от консумация на птиче месо и продукти от птици, уверяват специалистите.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА