Протести: Гръцките фермери искат по-ниски данъци, евтино гориво и торове

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Стопаните настояват да се обърне внимание върху проблемите в аграрния сектор

Гръцките фермери отново се стягат за протести, но без да затварят пътища и да създават проблеми. Настояват за намаляване на данъците, съобщава БНР.

В няколко района на Гърция фермерите започват протести с тракторите, като целта им е да обърнат внимание на всички върху проблемите в аграрния сектор. Няма да се затварят пътища и да създават проблеми в трафика, но искат облекчаване на данъците, ниски цени на торове и евтино гориво.

Днес правителството съобщи, че отпуска 500 милиона евро в помощ на млади фермери, за отглеждане на екологично чисти продукти и увеличаване на производството в редица аграрни райони.

Преди близо година гръцките фермери бяха блокирали голяма част от страната в знак на недоволство срещу увеличаващите се цени на горива и ток. Освен това стопаните настояваха да бъдат изградени съоръжения за защита от наводнения, промяна в цените на доставките, както и различни видове компенсации в земеделието и животновъдството.

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА