Производството на месо в Русия се увеличава

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

През първото тримесечие на 2015 г. производството на всички значими видове месо в Русия се е увеличило в сравнение с предходната година. По данни на московската информационна агенция Emeat общото производство на месо в страната е било 3 млн.т., което е с 6,4% повече в сравнение със същия период на 2014 г., пише schweizerbauer.de.

Производството на пилешко месо кланично тегло се е увеличило с 12,7% до 1 млн.т., а количествата свинско месо са се увеличили с 5% до 648 хил.т. в сравнение с миналата година. Ръстът се дължи на кооперативите, чието производство е нараснало с 9,2% до 519 хил.т. При говеждото месо увеличението е с 2,7% до около 322 хил.т., като повече от половината количество идва от отделни селски стопанства, а 39% – от кооперативи.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА