Производители на традиционни храни от 4 страни представят продукцията си в Добрич

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

На 2 юни в Етнографски комплекс “Стария Добрич“ ще се проведе международно изложение на традиционни храни и напитки. Събитието ще събере на едно място производители от 4 страни – България, Гърция, Румъния и Молдова, които ще представят на посетителите своите традиционни и чисти продукти.
Поради общото историческо минало и споделени климато-географски особености, храните и земеделските продукти на страните от черноморския регион си приличат много по вид. Вкусовите им качества, обаче, са това което ги отличава. Природата на района, автентичните техники на общността и личната енергия на всеки производител придават на всеки фермерски продукт уникален вкус. В това ще се убеди и всеки посетител на международното изложение като дегустира чиста храна и напитки от Добрич и съседните ни държави и обсъди технологията на производство директно с нейните производители, съобщава радио Добруджа.
Събитието събира на едно място фермерско изложение, песни и танци, презентации и сесии за работа в мрежа. Официалното откриване е в 10,30ч., срещи между международните производители и посетители са предвидени преди и след обед. В 13,30 на площада пред часовниковата кула, учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ ще поднесат специален поздрав към международните гости чрез фолклорен етюд с музика и танци от Добруджа. В специална сесия за работа в мрежа, участващите производители от 4 страни ще дискутират възможностите за общи дейности, вдъхновени от плодородната земя и гостоприемството на Добрич.
Изложението е с вход свободен и може да бъде посетено от всички заинтересовани страни.
Събитието се организира от Висше училище по мениджмънт в рамките на LOC FOOD „Местно развитие и трансгранично сътрудничество за промотиране на традиционни селскостопански продукти и храни“, който се осъществява по СОП „Черноморски басейн 2014 – 2020“. Изложението се реализира със съдействието на Фермерски пазар – Добрич.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements