Проектите с финансиране от НИФ ще приключват с прототип

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Стартиращи компании ще могат да кандидатстват за финансиране на проекти от Националния иновационен фонд (НИФ), това става ясно от думите на заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, цитирана от пресцентъра на министерството.

Ново изискване е проектите с финансиране от НИФ да приключват с прототип, който да бъде внедрен в производството. За тази година  средствата по линия на фонда ще са в размер на 5 млн. лева. Заместник-министърът посочва, че средствата имат за цел да подпомогнат бизнеса и да насърчат научно-развойната и иновациите в предприятията и научните организации. Финансиране ще получат научно-изследователска и експериментална дейност. Иновацията в проекта може да се изразява в продукт или услуга, която има реално приложение в бизнеса.

Когато прототипът е готов, проектът ще може да кандидатства за финансова подкрепа и по оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”, за да бъде внедрен в производството.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама