Проект: НССЗ може да подава заявка за плащане до 4 пъти за година

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) може да подава заявка за плащане в Държавен фонд “Земеделие”-Разплащателна агенция до четири пъти годишно до 10-то число на месеца, следващ предходното тримесечие, това е разписано в Проекта на Наредба за прилагане на подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ от мярка 2 „Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството“. Проектодокументът е поместен в страницата на земеделското министерство, придружен от доклад на зам.-министър Васил Грудев.

Според публикувания текст консултантските пакети, свързани с изготвяне на бизнес планове и заявления за подпомагане на малките стопанства за кандидатстване по мерки от Тематичната подпрограма за малките стопанства, се включват в заявка за плащане само в случаите, когато малките земеделски стопанства, получили тези пакети са подали заявления за подпомагане по съответната мярка.

Пълният текст на проекта на наредбата и придружаващия доклад – тук.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама