Излезе от печат последният за годината брой на списание Агрозона. Завършваме 2017 г. силно – с интервю с водещия анализатор от САЩ Дейвид Хайтауър: “България има шансове за челни позиции в зърнопроизводството, но трябва да се модернизира”.
Рубриката на експертите по европейски програми на “Агробизнес Консултинг” е посветена на новите процедури по инвестиционните мерки на ПРСР.
Анализът през декември разглежда хранително-вкусовата промишленост – 10 години след влизането ни в ЕС.
Темата ни е празнична – както му подхожда на празничния месец. Четете текстовете: “Традиции на векове се оглеждат в нашето днес”, “Коледната елха под заплахата от корояда”, “Изкуствените иглолистни насаждения – в основата на проблема”. Повече за неизменните продукти за коледната трапеза четете под заглавията: “Произвеждаме повече, но печем малко пържоли”, “Пуйката – изчезващият коледен символ от европейската трапеза”, “Как пуйката “каца” на коледната трапеза”, “Приказката за бобеното зърно – засега с щастлив край”. Вижте и как тиквите ни правят отличници и защо орехите са без приоритет.
На страниците, посветени на “Моя бизнес”, разказваме за изкуството да правиш истинска бира.
Изкушаващи кулинарни предложения вижте в рубриката “Кулинарна зона”.
Коледните истории продължават с разходка из Антверпен – в страниците “Репортаж”.
Не забравяйте да си направите подарък като започнете Новата година с интересно четиво – абонирайте се за списание “Агрозона”.