Популяризират БГ виното в международен проект

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Инициативата ще се изпълнява през следващите две години

Крайграничната Община Болярово ще популяризира българското винопроизводство в съвместен проект с още пет държави – Испания, Италия, Португалия, Словения и Хърватия, съобщи за БТА заместник-кметът Нина Терзиева.

Инициативата ще се изпълнява през следващите две години. Насочена е към винопроизводителите в малките населени места. Проектът е на стойност малко над 148 000 евро, разпределени между партньорите. Финансирането е осигурено от програмата “Европа на гражданите”.

“Целта е да се подпомогне развитието на крайните и периферни общини на Европейския съюз. Проблемите са едни и същи навсякъде за малките селски общини. Споделянето на добри практики ще е полезно на всички в тези региони, които искат да развиват винопроизводство и лозарство”, отбеляза Терзиева.

На 14 февруари в крайграничната община ще отбележат празника Трифон Зарезан с ритуално зарязване на лозите в масивите край село Стефан Караджово. Ще бъде отслужен и водосвет, а кметът Христо Христов ще награди победителите в конкурса за най-добри домашно вино и ракия, съобщиха от общинския пресцентър.

 

ЕТИКЕТИ: ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА